HEATING & FLOORING

Varför är infravärme en bra värmelösning?

Svenska

Infraröd strålning är till nytta för människor och andra levande varelser.

Lokaler som värms upp till 35-40 grader ger stora träningsmässiga fördelar. Den infraröda strålningen har samma förmåga som solens värmegivande strålning. Den tränger lätt och snabbt in i muskler och leder.

Med infravärme blir kroppen uppvärmd snabbare och djupare, och du kommer att uppleva en större smidighet som t.ex. gör det möjligt att komma mycket djupare in i ställningarna i yogaställningarna.

Den djupa muskulära uppvärmningen har dessutom en positiv betydelse för att utsöndra avfallsämnen.

Infravärme är ljudlös eftersom det inte är några fläktar som fördelar värmen. Den infraröda strålningen värmer upp golv och väggar, som i sin tur avger värme till luften.

Fuktigheten avdunstar på grund av värmen från golv och väggar, och man får därför dessutom en lokal utan grogrund för mögel och svamp, vilket också bidrar till den goda upplevelsen.

Fördelar med infravärme vid träning

• Känns och upplevs behagligt, nästan som solstrålar

• Snabbare och djupare uppvärmning av muskler och leder

• Djupare fysisk uppvärmning ger större smidighet och därmed bättre effekt av träningen

• Djupare uppvärmning av musklerna ger en bättre frigivning av slaggprodukter

Fördelar med infravärme i lokalen

• Ingen fläkt, inget buller, inget drag

• Damm och bakterier virvlar inte runt i lokalen

• En enhetlig fördelning av värmen, eftersom värmen inte ligger i olika skikt

• Bevarar syret i luften och håller en stabil relativ luftfuktighet

• Håller golvet torrt och fritt från fukt och svamp. Golvtemperaturen är densamma som luften eller ett par grader varmare.

Läs om infravärme från våran danska leverantör här.

 

Våra golv - Flotex - antibakteriell matta för optimal träning

Svenska

Flotex - ett val inte en kompromiss. 80 miljoner fibrer av nylon per 6.6 kvadratmeter kan inte ha fel. Man upplever den tystnad och komfort som normalt bara associeras med textila golv, tack vare det dämpande underskiktet.

Nylonfibrerna gör inte bara golvet ljuddämpande och skönt att gå på. De fångar även upp allergener och fina dammkorn i luften som de sedan lätt släpper ifrån sig vid vanlig rengöring på såväl vått som torrt. Tack vare sin konstruktion är Flotex skyddad mot mögel och lukt, samtidigt som den behåller sitt utseende. Efter varje rengöring återfår det sitt ursprungliga skick.

Med en Flotex matta får du bättre poser eftersom du måste använda lårmusklerna. Du ser hela tiden dig själv i spegeln eftersom du står direkt på golvet och vänder dig åt rätt håll mot spegeln vid exempelvis Triangeln (Trikonasana). Du minskar därmed också skaderisken efter som du lättare kan uppnå rätt utförande/form i poserna. Du kan inte längre kila fast dina fötter i yogahanduken (och därmed hänga i höftleden = inte bra).

Du kan läsa mer om Flotex här.